Great Beef Recipes
Great Beef Recipes - Hai Friends are still loyal to our beloved website, this time Perdana Admin will share recipes for How to Make Beef Beef which is sure to be very delicious. Surely at home friends are familiar with this one dish.
Ungkep beef is a typical dish when Eid al-Fitr and Eid al-Adha. This is one of my favorite dishes.
So, what does the word ungkep mean?
Pressing is a method of cooking with little water or even without water. In this way, the nutrients in food are not wasted much. Vegetables added will provide additional water that can ripen food ingredients. The seasoning can be absorbed perfectly in food ingredients.
500 grams of beef
2 lemongrass sticks are crushed
2 lime leaves
3 tablespoons of cooking oil
500 ml of water
Ground spices:
5 red chilies
6 red onion cloves
3 garlic cloves
2 pecan nuts
1 tsp shrimp paste
salt to taste
1 tsp sugar / red sugar
Heat the oil then sauté fine spices, orange leaves, and lemongrass until it smells good.
Add the beef then saute until the meat changes color and the seasoning covers the meat perfectly.
Add water and cook over low heat until done with the criteria that the meat is tender and the flavor is absorbing. Lift and serve.
Ungkep daging sapi merupakan masakan yang khas ketika hari raya idul fitri maupun idul adha. Ini merupakan salah satu masakan favorit saya.
Lantas, apa sih arti kata ungkep itu sendiri?
Mengungkep merupakan cara memasak dengan sedikit air atau bahkan tanpa air. Dengan cara ini nutrisi dalam makanan tidak banyak terbuang. Sayuran yang ditambahkan akan memberi tambahan air yang bisa mematangkan bahan makanan. Bumbu pun bisa meresap sempurna dalam bahan makanan.
Ungkep beef is a typical dish when Eid al-Fitr and Eid al-Adha. This is one of my favorite dishes.
So, what does the word ungkep mean?
Pressing is a method of cooking with little water or even without water. In this way, the nutrients in food are not wasted much. Vegetables added will provide additional water that can ripen food ingredients. The seasoning can be absorbed perfectly in food ingredients.
UNGKEP RECIPE OF BEEF
Ingredients:500 grams of beef
2 lemongrass sticks are crushed
2 lime leaves
3 tablespoons of cooking oil
500 ml of water
Ground spices:
5 red chilies
6 red onion cloves
3 garlic cloves
2 pecan nuts
1 tsp shrimp paste
salt to taste
1 tsp sugar / red sugar
HOW TO MAKE :
Cut the meat first in either dice-shaped boxes or thin as desired.Heat the oil then sauté fine spices, orange leaves, and lemongrass until it smells good.
Add the beef then saute until the meat changes color and the seasoning covers the meat perfectly.
Add water and cook over low heat until done with the criteria that the meat is tender and the flavor is absorbing. Lift and serve.
Terjemah Kedalam Bahasa IndonesiaResep Masakan Ungkep Daging Sapi - Hai Sahabat masih setia website kita tercinta ini, kali ini Admin Perdana akan membagikan resep masakan Cara Membuat Ungkep Daging Sapi yang pasti uenak banget. Pasti dong sahabat dirumah sudah tidak asing lagi dengan masakan yang satu ini.
Ungkep daging sapi merupakan masakan yang khas ketika hari raya idul fitri maupun idul adha. Ini merupakan salah satu masakan favorit saya.
Lantas, apa sih arti kata ungkep itu sendiri?
Mengungkep merupakan cara memasak dengan sedikit air atau bahkan tanpa air. Dengan cara ini nutrisi dalam makanan tidak banyak terbuang. Sayuran yang ditambahkan akan memberi tambahan air yang bisa mematangkan bahan makanan. Bumbu pun bisa meresap sempurna dalam bahan makanan.
RESEP UNGKEP DAGING SAPI
Bahan-bahan:
- 500 gram daging sapi
- 2 batang serai dimemarkan
- 2 lembar daun jeruk nipis
- 3 sdm minyak goreng
- 500 ml air
Bumbu halus:
- 5 buah cabai merah
- 6 siung bawang merah
- 3 siung bawang putih
- 2 butir kemiri
- 1 sdt terasi
- garam secukupnya
- 1 sdt gula pasir/merah
CARA MEMBUAT :
- Potong daging terlebih dahulu baik berbentuk kotak dadu atau tipis-tipis sesauikan selera.
- Panaskan minyak kemudian tumis bumbu halus, daun jeruk, dan serai sampai baunya harum.
- Masukkan daging sapi kemudian ditumis sampai daging berubah warna dan bumbu menyelimuti daging sempurna.
- Tambahkan air dan masak dengan api kecil saja sampai matang dengan kriteria daging sudah empuk dan bumbu meresap sedap. Angkat dan sajikan.
DONASI VIA OVO Bantu berikan donasi jika artikelnya dirasa bermanfaat. Donasi akan digunakan untuk membeli domain www.caraperdana.com. Terima kasih.
0 Response to "Great Beef Recipes"
Post a Comment