Cakalang Bakar Recipe

Cakalang Bakar Recipe - In my opinion, the density of meat in skipjack is a good choice when you want to make grilled fish dishes, using a simple grilling concoction to soak and smear the fish before and when it is half-cooked to absorb the chunks of meat which has been slashed. It will be even more enjoyable if the calling grilled fish is eaten with chili sauce and vegetables so that it can increase appetite and attract attention.

FISH RECIPES ARE EASILY FRIENDLY

Ingredients:
5 medium-size tuna fish
charcoal or burnt place
the right amount of oil

Ground spices:
1 segment of ginger
5 red onion cloves
2 cloves of garlic
1 tsp coriander
2 pecan nuts
1 tablespoon sweet soy sauce
salt to taste

HOW TO MAKE CAKALANG FISH FISH

Clean the skipjack until it is clean then give the left and right incisions.
Blend the spices and mix all the spices into one stir until blended then add the skipjack and soak for about 15 minutes so the spices soak.
Prepare the burnt place then burn the skipjack fish over the coals while occasionally smeared with cooking oil and the rest of the marinade.
Burn until cooked and don't forget to flip it over so that the fish is perfectly cooked.
Lift and serve grilled skipjack fish while warm with chili sauce and fresh vegetables.
Terjemah Kedalam Bahasa Indonesia
Resep Ikan Cakalang Bakar - Menurut pendapat saya, Padatnya daging pada ikan cakalang menjadi pilihan yang bagus ketika ingin membuat masakan ikan bakar, dengan menggunakan racikan bumbu pemanggang sederhana untuk merendam dan mengolesi ikan pada saat sebelum dan ketika sudah setengah matang mampu meresapkan bumbu pada bongkahan daging yang sudah disayat-sayat. Akan menjadi lebih nikmat pabila ikan bakar cakalang ini disantap dengan ditemani sambal dan lalapan sehingga mampu meningkatkan selera makan dan menarik perhatian.

Gambar terkait
RESEP IKAN CAKALANG BAKAR MUDAH
Bahan-bahan:
  • 5 ekor ikan cakalang ukuran sedang
  • arang atau tempat bakaran
  • minyak goreng secukupnya
Bumbu halus:
  • 1 ruas jahe
  • 5 siung bawang merah
  • 2 siung bawang putih
  • 1 sdt ketumbar
  • 2 butir kemiri
  • 1 sdm kecap manis
  • garam secukupnya
CARA MEMBUAT IKAN CAKALANG BAKAR
  1. Bersihkan ikan cakalang sampai bersih kemudian beri sayatan kanan-kirinya.
  2. Haluskan bumbu dan campur semua bumbu menjadi satu aduk sampai rata kemudian masukkan ikan cakalang dan rendam selama kurang lebih 15 menit supaya bumbu meresap.
  3. Siapkan tempat bakaran kemudian bakar ikan cakalang diatas bara api sambil sesekali diolesi dengan minyak goreng dan sisa bumbu rendaman.
  4. Bakar sampai matang dan jangan lupa untuk dibolak-balik supaya ikan matang sempurna.
  5. Angkat dan sajikan ikan bakar cakalang selagi hangat dengan dilengkapi sambal dan lalapan.
DONASI VIA OVO Bantu berikan donasi jika artikelnya dirasa bermanfaat. Donasi akan digunakan untuk membeli domain www.caraperdana.com. Terima kasih.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Cakalang Bakar Recipe"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel